keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Valkosuklaasinappi

Näistä aineksista pitäisi syntyä sinappia. Ei välttämättä heti uskoisi. Tai ainakaan sitä, että sinapista oikeasti tulee hyvää eikä se oikeasti edes maistu valkosuklaalta.








Huom. Itse tein vain puolikkaan annoksen tästä reseptistä ja siksi lopputuloksena on "vain" kaksi pientä pilttipurkkia sinappia.

Kokonaisesta reseptistä tulee noin 2,5 dl:

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl ruokakermaa
100 g valkosuklaata
1/4 tl rosepippuria

Mittaa sinappijauhe, sokeri ja kerma kattilaan.
Huom. Itse lisään seuraavalla kerralla sinappijauheen siivilän kautta, koska suoraan purkista ottaessa se meinaa jäädä nesteeseen paakkuisena vaikka kuinka sekoittelee.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.
Sulata valkosuklaa ja lisää se kattilaan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.
Nosta kattila levyltä.
Hienonna rosepippuri morttelissa ja lisää sinappiin. Sekoita.
Kaada sinappi kuumana pieniin lasipurkkeihin, sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti