keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Täytekakku mangotäytteellä

Varsinaisesta täytteestä ei nyt ole kuvaa, mutta mangoa tuo kakku kätki sisäänsä.
Täytteen valinta ei ole koskaan ollut näin helppoa. Mitä meidän poika on rakastanut siitä asti kun aloitti kiinteät ruoat. Mangoa tietty!






Reseptin nappasin täältä ja aika tarkasti sitä noudatinkin, mutta hieman vähensin joitakin määriä, koska arvelin täytettä tulevan muuten aivan liikaa tämän kokoiseen kakkuun. Tai ei sitä varsinaisesti liikaakaan voi kakkuun laittaa, mutta epäilin, että jos täyte jää liian löysäksi niin ei sitä saa kakkuun mitenkään paksuina kerroksina. Koostumuksesta tuli kumminkin aivan täydellinen ja sain niin paksut kerrokset ladottua, että täyte melkeinpä jopa loppuikin kesken.

4 dl kuohukermaa
150 g mangotuorejuustoa
250 g maitorahkaa
3,5 dl Bonnen mangososetta (tätä ei löydy vauvaosastolta vaan aikuisten hillojen seasta)
1 rkl vaniljasokeria
n. 1,5 dl sokeria
7 liivatelehteä
3-4 rkl sitruunavettä (hieman sitruunan mehua ja vettä sekaisin)

Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Vatkaa joukkoon maitorahka, tuorejuusto sekä mangosose.
Mausta vaniljasokerilla ja lisää oman makusi mukaan tavallista sokeria.
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä.
Kiehauta sitruunavesi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoittele nestettä ja liivatetta (tai vain pyörittele kattilaa), kunnes liivatteet ovat sulaneet.
Anna nesteen hieman jäähtyä ja kaada ohuena norona täytteen sekaan samalla vatkaten.
Ohjeen liivatemäärä riitti kakun kahden kerroksen väliin, mutta vielä korkeampiin kerroksiin saatat tarvita liivatetta pari lehteä lisää.

Hyydytä täytettä jääkaapissa sen verran, että se hieman jäykistyy ja levitä sitten kakun kerrosten väliin. Valuvana täytettä ei luonnollisesti saa pysymään kakun sisällä, ei ainakaan korkeina kerroksina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti