tiistai 22. joulukuuta 2015

Omenainen joululeipä

Muistaakseni tämä resepti ei edes alunperin ole jouluaiheisesta lehdestä, mutta mielestäni leipä on niin jouluisen makuinen, että se sopii juurikin jouluun.

Reseptillä tulee kaksi leipää.

0,5 l omenamehua
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
4 dl omenaraastetta
12 dl sämpyläjauhoseosta
3/4 dl ruokaöljyä

Kuumenna omenamehu 42 asteiseksi. Liota suola ja siirappi sekaan.
Sekoita vehnäjauhot ja kuivahiiva taikinaan.
Lisää omenaraaste sekä sämpyläjauhot vähän kerrallaan hyvin vaivaten.
Lisää lopuksi öljy ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina kahtia.
Vaivaa taikinapalloja hyvin, jotta ilmakuplat lähtevät pois ja taikinaan tulee hyvä sitko.
Pyörittele molemmat palat leiviksi.
Kohota leipiä uunipellillä leivinpaperin päällä liinan alla 30 minuuttia.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia.
Jäähdytä leivät ritilän päällä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti