Mietinkin, että voisiko taikinaan lisätä vaikka kanelia ja sillä tavalla saattaisi muuttua maultaankin jouluisemmaksi.
Mutta hyvää oli näinkin, oikeastaan todella hyvää.
Pursotukset pikeerillä. |
Alkuperäinen resepti on tämä. Muutin sitä vain niin, että tein puolikkaan annoksen.
Tässä kumminkin alkuperäinen kokonainen resepti:
250 g voita
3 dl sokeria
3 keskikokoista kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vaahdottaen samalla massaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan.
Sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna vähintään tunnin.
Käytä jauhoja apuna kun kaulitset taikinaa ja otat muotilla pipareita.
Paista 175 asteessa noin 7-12 minuutta uunin toiseksi alimmalla tasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti