keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Valkosuklaafudget

Joulukarkkitestailu alkakoon!
Ensimmäisenä valkosuklaafudget. Maku oli aivan loistava ja koostumuskin kivan helposti syötävä.


Valkosuklaa lisätty massaan.

Alkuperäinen ohje on täältä, mutta sovelsin myös toista ohjetta.
Soveltamista siksi, että en aina luota vain yhteen reseptiin.

1,5 dl hienoa sokeria
1,5 dl kuohukermaa
1 dl vaaleaa siirappia
0,5 tl suolaa
50 g voita
100 g valkoista suklaata
1 sitruuna

Sekoita sokeri, kerma, siirappi ja suola paksupohjaisessa kattilassa.
Keitä ilman kantta, kunnes seos on 122-124 asteista (käytä digitaalista paistomittaria). 
Sekoittele seosta usein keittämisen aikana.

Jäähdytä seos 90 asteiseksi ja lisää sekaan kuutioitu voi sekä hienonnettu valkosuklaa ja raastetun sitruunan kuori.
Itsellä kävi todennäköisesti tässä vaiheessa pieni moka, koska oletin seoksen jäähtyvänkin yhtä hitaasti kuin keittäminenkin kesti ja siksi en etukäteen pilkkonut suklaata tai raastanut sitruunaa.
Seos jäähtyikin hetkessä ja mahdollisesti sen takia rasva ei sekoittunut täysin massaan vai erottui kun kaadoin massan muottiinsa. Onneksi sitä erottui vain vähän yhteen kulmaan...
Tämän takia reseptejä testaillaan ja hiotaan täydelliseksi uusilla kerroilla.
Tai sitten hylätään koko resepti ärsyttävyytensä takia :D

Jos haluaa enemmänkin sitruunan makua karkkeihin, voi massaan lisätä myös puristettua sitruunan mehua.

Lopuksi kaada massa vuokaan, jonka koko on noin 15 X 20 cm. Itselläni on juurikin tämän kokoinen vuoka, mutta karkeista jäi todella matalia... Kun taas muiden blogien kuvissa karkit ovat sellaisia korkeita tyypillisiä fudgeja. Eli jokin tässäkin mätti.
Eipä se onneksi makua haitannut, ulkonäkökysymys vain.
Kenties vuokani oikeasti onkin isompi, silmämääräisesti vain näyttää oikealta. Mittaaminen näyttää olevan mahdotonta toteuttaa :D

Säilytä karkkeja jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti