tiistai 22. joulukuuta 2015

Piparitaikina

Kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä piparit paistettuina ovat melkeinpä pahoja tai ainakin sellaisia ettei niitä montaa tule syötyä.
Mutta raaka taikina, aaah!
Siksi teen piparitaikinasta kaikenlaisia muita leivonnaisia, koska niissä taikina jää raaemman oloiseksi ja siksi paremman makuiseksi.

Viime vuonna yhdistelin valtavan monen ohjeen hyviä puolia ja nyt taikinasta tulee jo aika hyvä, mutta pientä hiomista siinä silti yhä olisi, jotta olisi aivan täydellinen.
Tänä vuonna en ole kumminkaan jaksanut ohjetta muutella suuntaan tai toiseen, koska ihan hyvää se on näinkin.

250 g voita
1,5 dl sokeria
200 g sokeria
1,5 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1-2 tl kardemummaa
1,5 tl pomeranssia
2 tl kanelia
2 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
n. 1 l vehnäjauhoja

Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.
Kuumenna siirappi kattilassa kiehuvaksi ja kaada voin & sokerin joukkoon. 
Sekoita tasaiseksi.
Lisää sekaan munat.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Ensin kauhalla ja lopussa mahdollisesti kädellä.
Laita taikina kelmuun ja anna olla jääkaapissa kylmettymässä mieluusti seuraavaan päivään tai pakasta ja käytä myöhemmin.







Piparitalon malli täältä: http://ebetys.blogspot.fi/2013/12/maalaistalo.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti