tiistai 22. joulukuuta 2015

Puolukkainen pataleipä

Pataleipä on loistava keksintö jouluunkin, koska kuka kaipaa monien tuntien kohotuksia ja vaivaamisia. Välillä sitäkin jaksaa, mutta välillä on kiva olla ihan vain tehokas.

5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
4 dl vettä
1 dl pakastepuolukoita

1 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon 42 asteinen vesi.
Sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa.
Peitä kulho kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä yön yli (noin 12 tuntia).
Laita kannellinen uunipata (2-3 litrainen) kylmään uuniin.
Laita uunin lämpötilaksi 225 astetta ja anna padan lämmetä uunissa 30 minuuttia,
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle (suosittelen silikonialustaa + jauhoja) ja kaada päälle puoliksi sulaneet puolukat.
Kääntele pyöreäksi leiväksi ja anna kohota liinan alla peitettynä 30 minuuttia.
Ota pata uunista ja sivele padan sisäpuoli ruokaöljyllä.
Tipauta leipä pataan ja laita kansi kiinni.
Paista ensin 30 minuuttia kannen kanssa. 
Ota sen jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
Kumoa valmis leipä ritilälle, jotta leipä pysyy rapeana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti