lauantai 26. joulukuuta 2015

Savustettu siika

Kuinka voikin yksinkertainen ruoka olla niin hyvää!
Jouluksi valmistimme kalapöytään savustetun kokonaisen siian.

Valmistus on niinkin yksinkertaista, että ripottele kalan sisälle ja ulkopinnalle merisuolaa, kääri paperiin/kelmuun ja anna muhia suolassa tunnin ajan.
Pyyhi suolat sen jälkeen pois ja laita kalan sisälle tilliä.
Sen jälkeen kala savustimeen ja valmistusaika oli noin tunti (kala painoi 800 g).

Itse valmistan savustetulle kalalle vielä kylmän kastikkeen.
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
1 nippu ruohosipulia silputtuna
sitruunamehua (noin 1 rkl)
sinappia (noin 1 tl)
ripaus suolaa
ripaus sokeria
pippurisekoitusta myllystä

Kastikkeeseen ei ole antaa tarkkoja sisältömääriä, koska vain viskon aineksia ja maistelen siinä tehdessä onko maku kohdillaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti