sunnuntai 2. elokuuta 2015

Rattaiden tuunausta vielä vähän lisää

Ompelu ei edelleenkään ole minulle ihan lempipuuhaa. Varsinkaan kun uusi hieno ompelukone ei toimi luotettavasti vaan alalanka jotenkin kenkkuilee. Yksi kone meni jo takuuvaihtoon ja ehkä tämä nykyinenkin pitäisi vaihdattaa. Tuntuu vain niin turhalta työltä, koska vika taitaa olla kaikissa mallin koneissa enkä luota korjaantuuko ongelma vaikka ostaisi astetta kalliimman koneen. Varmaan vain tulee jokin nappula lisää, mutta muuten ihan samanlainen.

Tässä eräs ilta mieliala oli tasainen jo valmiiksi, joten uskaltauduin ottamaan haasteen vastaan ompelukoneen kanssa ja toteuttaa viimeisen vaiheen rattaiden tuunauksesta.
Tässä osiossahan ei varsinaisesti ole mitään järkeä, koska vastaavanlaisen osasen saisi tilattua Kiinasta hyvinkin edulliseen hintaan. Mutta toki nyt sai juuri sellaisen kuin halusikin. Tosin ei tämä ehkä ollut ihan juuri sellainen kuin olin suunnitellut, koska olisin halunnut oikein tummansinisen samettikankaan. Vai oliko se oikea nimi jokin veluuri tms. Ideana olisi ollut, että rattaiden istuinosasta olisi tullut kuin kuninkaan istuin.
Sellaista kangasta ei mistään löytynyt ja toiseksi paras vaihtoehto oli kulta (yllättäin taas kultaa). Se väri ainakin sopii jo olemassa oleviin koristeisiin, joten sikäli oikein istuva, hyvä ja näyttävä väri. Ja tulihan lopputuloksesta aivan loistava juuri tällä kultaisella kankaalla.

Kaavan tein leivinpaperia apuna käyttäen niin, että laitoin leivinpaperin istuimen päälle ja piirtelin ääriviivat sekä vöiden ulostulokohdat.

Aluskangas on jotakin ihan peruskangasta, jotta se hieman karheana auttaa koko systeemiä pysymään rattaissa paikoillaan.
Kultakangas on nimittäin aika liukaspintaista.
Jos tämä istuinalusta lähtee pepun alta liikkeelle siinä vaiheessa kun poika on isompi niin virittelen pohjapuolelle tarralla kiinnitettävät tarranauhapalaset.
Vielä tässä vaiheessa se kumminkin pysyy oikein hyvin paikallaan vöiden avustuksella.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti