maanantai 10. elokuuta 2015

Kurkkua kasvihuoneesta sekä melonisalaatti

Nyt on kurkku ansainnut oman postauksensa.
Kuinka ylpeä olenkaan, että todellakin sain kasvihuonekurkun kasvamaan kasvihuoneessa ja se tekee jopa paljon satoa.
Yritin ihan siemenstäkin kasvattaa taimia, mutta tietenkin onnistuin palelluttamaan taimet, joten turvauduin taimimyymälän valikoimaan. Ei yhtään pöllömpi vaihtoehto sekään. Vaivattomampaa ainakin...
Jostakin syystä avomaankurkun taimia on aina helpompi löytää kuin normaalia kurkkua ja itsekin olen ennen kasvattanut avomaaversiota, mutta koska en niitä tykkää syödä enkä ole kokeillut tehdä omia suolakurkkuja niistä niin miksi niitä kasvattaisin (kanit kyllä tykkäisivät syödä). 
Tosin juuri mies ehdotti, että jos kokeilisi tehdä omia suolakurkkuja.
Eli ensi vuonna meillä kasvaa jälleen avomaankurkkujakin.

Juuri tätä olen tavoitellut, että saisin mahdollisimman paljon ruokapöytään oman maan aineksia ja nyt se toteutui varsin pitkälle.
Harmillisesti tomaatit ovat yhä niin vaiheessa ettei niitä saa ruokapöytään tarjolle, mutta yrtit kasvaa ja sipulit.





















Täytyy tämäkin kuva esitellä. 
Tässä jälleen näkee eron oman kanan munassa ja kaupan munassa. Keltuaisissa on hieman värieroa.



















Vielä loppuun ihanan raikas melonisalaatti.


















Melonia
Fetaa
Kevätsipulia
Rucolaa
Basilikaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria

Viipaloi meloni ja feta.
Laita alimmaiseksi tarjoiluastialle rucolaa ja lado sen päälle melonit ja fetat. Ripottele päälle kevätsipulinvarsia sekä tuoretta basilikaa.
Lorauta päälle vielä hyvää oliiviöljyä (noin ruokalusikallinen) ja rouhaise pinnalle pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti