Pikaisella googletuksella löytyi lupaava ohje sämpylöihin ja hyviähän niistä tuli.
Ohje on täältä
NY Timesin hampurilaissämpylät 7-8 kpl
2,5 dl vettä
3 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua huoneenlämpöistä voita
8 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
1 kananmuna +hiukan vettä voiteluun
seesaminsiemeniä koristeluun
Lämmitä maito-vesiseosta hieman, sekoita
joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä noin 5 minuuttia, kunnes seos
alkaa kuplia. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää jauho-suola seos
sekä kevyesti vatkattu kananmuna sekä voisula maitoseoksen joukkoon.
Vaivaa yleiskoneella pienellä nopeudella reilu 5 minuuttia tai käsin noin 10 minuutin ajan. Kohota taikinaa liinalla peitetyssä kulhossa noin 2 tunnin ajan (kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi).
Vaivaa yleiskoneella pienellä nopeudella reilu 5 minuuttia tai käsin noin 10 minuutin ajan. Kohota taikinaa liinalla peitetyssä kulhossa noin 2 tunnin ajan (kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi).
Kaada noussut taikina jauhotetulle
pöydälle ja tee taikinasta varovasti 7-8 pyöreää sämpylää
leivinpaperille. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla vielä reilun
tunnin ajan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen, laita uuniin vesiastia.
Voitele sämpylät muna-vesiseoksella, koristele halutessasi seesaminsiemenillä. Paista noin 15 minuutin ajan uunin keskitasossa, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Voitele sämpylät muna-vesiseoksella, koristele halutessasi seesaminsiemenillä. Paista noin 15 minuutin ajan uunin keskitasossa, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti