lauantai 16. toukokuuta 2015

Tomaatti-pekoni-mozzarellapiirakka

Välillä on mukavaa tehdä viikonlopun ruoaksi ihan vain suolainen piirakka. Piirakan kylkeen kävisi kivasti jokin salaatti lisukkeeksi, mutta näköjään ei sellaista nyt tehty.

Resepti löytyi K-ruoan sivuilta, mutta hieman muokkailin sisältöä.

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g voita
3 rkl vettä


Täyte:
1 pkt mozzarellaa (150g)
3 tomaattia
1 pkt pekonia (n. 140g)
pippurisekoitusta myllystä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 kananmunaa
2 dl kermaa
3 rkl vihreää pestoa

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja sekoita sekaan kylmä voi (yleiskone on tässä kätevä apu). Lisää lopuksi vesi.
Levitä pohja piirakkavuokaan ja esipaista noin 8 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla.

Paista pekoni pannulla sopivan rapsakaksi.
Viipaloi mozzarella ja tomaatit ja levitä ne pohjan päälle.
Saksi pekonit pienemmiksi ja lisää tomaatin ja mozzarellan päälle.
Rouhi päälle pippuria sekä viimeisenä ripottele päälle basilikat.

Sekoita kananmunat, kerma ja pesto ja kaada piirakan päälle.

Paista uunissa 200-asteessa noin 25 minuuttia.
(Omassa uunissa ei aivan 25 minuuttia riittänyt vaan täyte oli vielä hyytymätön.)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti