lauantai 30. toukokuuta 2015

Bataattiranskalaiset dipillä

Päivästä tulikin sadepäivä, joten lounastaukoon voi käyttää enemmän aikaa ja valmistaa lisukkeeksi bataattiranskalaisia.




















Baattia ei tarvitse kuoria, mutta hyvä huuhtelu ja harjaus on hyvä tehdä.
Viipaloi mahdollisimman tasasuuria viipaleita. 
Huuhtele vielä viipaleet ja kuivaa pyyhkeen päällä (tällä tavalla pitäisi tulla rapeampia).
Levitä uunipellille ja pyörittele oliiviöljyssä (öljyä noin ruokalusikallinen).
Ripottele päälle vielä suolaa ja maissitärkkelystä kaksi ruokalusikallista (jälleen sen takia, että olisivat rapeampia).
Laita uuniin puoleksi tunniksi noin 200 asteeseen ja pyöräytä pari kertaa ranskalaisia paiston aikana.




















Lisukkeena kärvähtänyt broiskufilee sekä tomaatteja, joiden seassa on oman maan kevätsipulia. Ihanaa, että kohta saa tomaatitkin omasta pellosta. Ainakin toivottavasti.

Dippi oli niinkin helppo kuin:
majoneesia
chilikastiketta
ripaus merisuolaa myllystä
rouhaisu pippurisekoitusta myllystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti