torstai 14. toukokuuta 2015

Mansikka-jogurttikakku

Tämä kakku oli ihastuttavan raikas ja sopivan kevyen oloinen. 
Ehdottomasti voi tehdä uudestaankin.




















Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:

1 l (500 g) mansikoita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
2 rkl vettä
250 g turkkilaista jogurttia
2,5 dl kermaa

Hienonna keksi monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
Taputtele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi.

Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sokerit ja sitruunamehu.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kiehauta vesi. Ota lionneen liivatelehdet, puristele niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan ensteeseen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana mansikoiden joukkoon.

Sekoita sen jälkeen joukkoon jogurtti ja kääntele viimeisenä sekaan kermavaahto.

Kaada seos keksipohjan päälle. Kääri kakku muovikelmuun ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti