maanantai 11. toukokuuta 2015

Salamipasta

Miten en ole ikinä ennen keksinyt salamipastaa!
Tästä ideasta saan kiittää pukuun pukeutunutta miestä Lidlin kassajonossa minun edelläni.
Hänellä oli ostoksina ainoastaan salamipötkö, paseerattua tomaattia, basilika, pastapussi ja tuoretta leipää Lidlin paistopisteestä.

Eihän näistä aineksista voi syntyä mitään muuta kuin salamipasta, joten heti kotona googlasin reseptejä ja seuraavana päivänä piti päästä ostamaan ainekset omaan reseptiin.




















Muokkasin omanlaisen reseptin niistä mitä löysin ja tuloksena oli tämä:

n. 200 g salamipötköä
1 prk paseerattua tomaattia
2 salottisipulia (pieniä)
n. 2 rkl tomaattipyrettä
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
1,5 dl vettä
1 rkl vasikkafondia
pippurisekoitusta myllystä
iso kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus sokeria

Viipaloi salami sellaisiksi paloiksi kuin haluat.
Paista hetki kuumalla pannulla. Öljyä ei tarvita, koska salamista irtoaa paljon rasvaa. Laita sekaan silputut sipulit ja kuullota hetki.
Kaada sekaan paseerattu tomaatti, tomaattipyre, halkaistut kirsikkatomaatit, vesi, vasikkafondi, pippuri ja sokeri.
Hauduta sen aikaa kun pasta kiehuu.
Lisää lopuksi sekaan basilika ja maistele onko kastikkeen maku hyvä.
Tarjoa pastan ja parmesanin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti