keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Eläinlääkäri ei ole apteekki

Opinpahan tänään jälleen kerran jotakin uutta.
Eläinlääkäriasema ei ole apteekki.
Kävin Nurmijärven Animagista kyselemässä matolääkkeiden ja punkkikarkotteiden hintoja. 
Siellä ei ollut sopivaa matolääkettä kissanpentuja ajatellen, mutta punkkikarkoitteen olisin ottanut.
Kaivelin tyytyväisenä jo pankkikortin esille kun hoitaja kyseli kissan terveyskorttia ja tietoja. Sanoin, että ei meidän kissat täällä ole asioinnut, mutta koirat kyllä joskus.

Vastaus oli, että ei sitten voida myydä vaikka onkin reseptivapaita aineita. Me kun ei olla apteekki vaan myydään vain täällä käyville asiakkaille.

Taisi leuka loksahtaa minulta auki moisesta vastauksesta.
Ikipäivänä ei olisi käynyt mielessä, että eläinlääkäriasemat eivät enää myykään näitä reseptivapaita aineita ihan kaikille ketkä niitä tulee kyselemään!

Nyt oikeastaan kiinnostaa, että onko tämä jokin höntti Suomen lainsäädäntöjuttu, jolla yritetään ohjata ihmisiä vain apteekkiin vai onko tämä Animagin linjaus vaiko pelkästään tämän aseman linjaus.
Kauppaahan se on tuokin. Ilmeisesti rahaa tulee muutenkin. 

Oli miten oli, mutta nyt taitaa sittenkin lähteä tilaus Englantiin. Tarkoitus oli alunperin sieltä tilatakin, mutta nyt kun ei olisi tullut yhtä isoa tilausta kuin viime vuonna niin toimituskulujen osuus olisi ollut suht suuri pelkille punkkiaineille ja siksi ajattelin kerrankin ostaa jotakin Suomesta. 



2 kommenttia:

  1. Se on typerä lainsäädäntö, jolla yritetään ohjata ihmiset apteekkiin. Tuli vuoden alusta voimaan, ell. asemat eivät saa ottaa lääkkeistä mitään, vaan ne on pakko myydä samaan hintaan kuin ne ostetaan sisään. Kaikki hävikit menee siis omasta pussista. Tämän lisäksi on tietysti ne lait, jotka yleensäkin säätelee reseptilääkkeiden myyntiä, mutta se on ollut jo pitkään sama. Uuden lain myötä tosiaan lähes kaikki ell. asemat vähensi reilusti lääkevarastoja ja jos jotain hyllystä myydään, se tehdään vain ja ainoastaan asiakaspalvelun takia. Apteekit saa sitten hinnoittella myymänsä lääkkeet ihan toisella tavalla ja nyt niille ei ole kilpailijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! En siis juokse jokaisella asemalla erikseen vaan tilaan suosiolla ulkomailta.
      Paitsi jos jaksan vielä kilpailuttaa lähialueen apteekit...

      Poista