sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kasviprojekteja, kohteena marjapensaat

Jälleen kokeilu käynnissä.
Marjapensaidenhan pitäisi olla erittäin helppoja lisätä, joten testaan onko todella näin.

Helpointa olisi jos taivuttaisi oksia maahan ja lopulta se oksa kasvattaisi juuret ja tadaa lisäys on onnistunut.
Nyt kumminkin piha on joutumassa ison muutoksen kouriin, joten tuollaista taivuttelukikkaa ei voi kokeilla. Tai tavallaan se on jo kokeiltu viime kesän aikana kun traktori runnoi osaa pensaista ja oksia on taipunut myllätyn maan sisään.
Nyt napsin oksia pihan mustaherukasta, yhdestä huonovointisesta valkoherukasta sekä "villeistä" punaherukka- ja vadelmapuskista.


Oksat on tökitty multaan pystyyn näinkin tyylikkäästi.


























Pohjana aivan perusmultaa, johon sekoittelin ytyä tuomaan kanilan lantaturvesekoitusta. 

Yksi nippu oksia on ämpärissä vedessä, koska silläkin tavalla kuulemma pitäisi juurien kasvaa.

Kaikki nämä pensaat ovat varsin heikosti tuottaneet satoa, mutta ideana tässä kokeilussa on se, että kun joskus pihan remontti tulee valmiiksi, tai ainakin valmiimmaksi, niin pihatien varsi on oivallinen paikka pensaille. Tämä tie vain on hyvin pitkä, joten en todellakaan raaski ostaa uusia pensaita koko matkalle vaan tämä nykyisten lisääminen olisi hauska keino saada ilmaisia kasveja. 
Plus jos kerta suunnitelmissa on juurikin pensaita istuttaa niin miksei ne samalla voisi olla hyötykasveja. Kauniita pensaita ne ovat nekin. 

Jos niin hyvin käy, että tämä kokeilu onnistuu niin taidan siltikin hyödyntää syksyn alennusmyynnit ja ostaa muutaman ihan uudenkin taimen, sellaisia jotka toivottavasti ovat satoisia ;)

Testissä on myös gojin kasvattaminen siemenestä, mutta siitä lisää toisessa postauksessa.
Lähtipä tänään tilaukseen oliivipuunkin siemeniä. Toivottavasti ehtivät vielä kesällä kasvaa johonkin mittaan ennen talvisäilytystä. Itäminenkin kuulemma kestää monta viikkoa, joten taitaa kiire tulla kasvun kanssa.
Jos nyt edes itävät...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti