maanantai 11. toukokuuta 2015

Vauvan ensimmäinen kiinteä ruoka, bataattia ja luumua

Voi sitä iloa ja jännitystä kun lopultakin pääsee tekemään vauvalle kiinteitä ruokia.
Minulla oli pieni epäilys, että peruna saattaa aiheuttaa maidon kautta vatsan kipristelyä lapselle, joten aloitin kokeilun bataatilla.
Samalla valmistin heti luumusoseenkin, koska ilmeisesti sille yleensä on käyttöä.



























Bataattia valmistin kahdella tavalla ihan testin vuoksi. Kummallakaan tavalla valmistetut bataatit ei kumminkaan meidän pojalle maistunut :D Vaikka niin rakkaudella ne valmistin. Jatkamme yhä totuttelua.

Toisella tavalla keitin bataattia kuorineen (pilkoin noin neljään osaan, jotta valmistuu nopeammin) ja kuorin vasta kun olivat kypsiä ja sitten nopeasti sauvasekoittimella karkeaksi mössöksi. Ihan sileäksi ei pitäisi tehdä, jotta ruokaan jää vähän suutuntumaa.

Toinen tapa oli sellainen, että halkaisin bataatin pituuttaissuunnassa ja leikattu pinta uunipellille leivinpaperin päälle. Taas jätin kuoret kuorimatta.
Uunin lämpö noin 200 astetta ja kypsyttelee kunnes haarukalla kokeillessa bataatti on pehmeää. Kypsytysaika riippuu bataatin koosta.
Tämän jälkeen hetken jäähdytys ja kuoret pois ja jälleen pikainen sekoitus sauvasekoittimella.
Soseen väri oli paljon oranssimpi tällä tavalla tehtynä. 


Luumusose valmistui keittelemällä. Ostan aina hyvissä ajoin luumuja kypsymään. Ennen keittämistä halkaisen luumut ja poistan kivet. Vettä kattilaan sen verran, että luumut peittyvät ja noin kymmenen minuutin keittäminen. Sen jälkeen sauvasekoittimella soosiksi. Itse olen soseuttanut kuorineen.
Vaikka luumut olisivatkin kypsyneitä niin siltikään soseesta ei tunnu tulevan tarpeeksi makeaa, joten olen sekoittanut sekaan päärynää.
Sitä en ole keittänyt vaan raa´an päärynän soseuttanut ja pakastanut annospaloiksi jääpalamuotteihin.

Luumut porisemassa:


























Seuraavaksi pitäisi kokeilla omena- ja persikkasosetta.
Lihankin antaminen pitäisi aloittaa, mutta jos ensin kelpaisi kasvissoseet, joiden sekaan lihaa voisi sekoittaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti