Pääsiäisenä olisi monia kivoja kakkuvaihtoehtoja olemassa ja viime pääsiäisenä kokeilin mämmimudcakea ja oli todella hyvää ja mehevää. Suosittelen kokeilemaan!
150 g voita
150 g taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g mämmiä
100 g mantelijauhetta
1/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka.
Sulata rasva teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Lisää sokeri ja munat sähkövatkaimella vatkaten.
Sekoita joukkoon mämmi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä tahmean taikinamaiseksi, joten seuraa kypsymistä.
Kakun lisäksi tarjosin vaniljavaahtoa, johon oli hieman sekoitettu sitruunankuorta mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti