maanantai 4. toukokuuta 2015

Hot dog

Vappuun tai tässä tapauksessa vappuviikonlopulle täytyy aina keksiä teeman mukaisia ruokia ja yksi oli hodarit.



















Sämpylät tein tällä ohjeella:

2,5 dl punaista maitoa
35 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
20 g voita sulatettuna
1 tl suolaa
ripaus sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää muut aineet ja vaivaa useampi minuutti.
Leivo taikinasta pötköjä. Minä tein kymmenen (nakkipaketissakin oli kymmenen nakkia), mutta ihan hitusen turhan pieniksi jäivät.
Anna kohota noin 1,5 tuntia.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Täytteenä oli tietenkin nakkeja ja lisänä chilimajoneesia, ketsuppia, sinappia, sipulia ja coleslaw-salaattia.

Sipulin ohje oli niinkin yksinkertainen kuin, että hienonsin yhden sipulin. Laitoin sen pannuun ja sekaan noin ruokalusikallinen siirappia, ripaus suolaa ja ripaus pippurisekoitusta. Kuullotin muutaman minuutin ajan.

Coleslaw-salaatin ohje mukaili Valion ohjetta.
150 g kaalia
2 porkkanaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua pippurisekoitusta
1 tl siirappia
1 prk kermaviiliä (itse käytin vajaan purkin, koska sekin näytti omaan makuun riittävän)

Viipaloi kaali hienoksi raasteeksi. Raasta porkkana. Yleensä porkkana kuuluisi raastaa karkeaksi, mutta nyt harjoittelin uuden yleiskoneen käyttöä ja terällä tulikin hienoa raastetta, mutta eipä haitannut sekään vaan siitä tuntui tulevan kivaa lisäkosteutta salaattiin.
Sekoita sekaan mausteet ja kermaviili ja maistele onko maku hyvä.

Chilimajoneesin tykkään itse sekoitella perusmajoneesista. Näin siksi, että aina on helpompi lisätä makuja kuin ottaa niitä pois.
Tähän ei ole mitään tarkkaa ohjetta vaan sekoittelen sekaisin majoneesia, chilikastiketta, hitusen suolaa ja pippurisekoitusta rouhittuna.
Oma maku on tässä reseptissä ainesosien mittarina.

Majoneesi on toki nopea tehdä itsekin.
Esimerkiksi täällä on yksi ohje:
http://liemessa.blogspot.fi/2013/02/remoulade-kastike-ja-taytetty-bagel.html

1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl rypsiöljyä (meillä harvemmin käytetään rypsiöljyä, joten korvasin auringonkukkaöljyllä)
2 kananmunaa
0,5 tl Dijon-sinappia
suolaa

Laita kaikki huoneenlämpöiset aineet korkeaan purkkiin ja sekoita sekaisin sauvasekoittimella. 

Vielä jos olisi hieman lisää hifistellyt niin olisin tehnyt ketsupinkin itse, mutta taidan säästää sen johonkin kesän grillaushetkeen.

Vappu vietetty joten nyt kohti kesää!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti