tiistai 24. marraskuuta 2015

Pasta-jauhelihavuoka




Tämä ruoka oli maultaan aika lähellä perinteistä lasagnea, mutta pientä eroa oli kumminkin.
Alkuperäinen resepti on Valion sivuilta.


7 dl pennepastaa (itse keitin koko pussin ja mahdollisesti siitä tuli vähän reilu 7 dl)

Jauheliha-tomaattikastike:
400 g naudan jauhelihaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
400 g tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl lihafondia

Juustokastike:
2 dl kermaa
3 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
150 g mozzarella raastetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
Itse jätin suolan pois, koska pyrin tekemään ruokia, joita minä ja vauva voisimme yhdessä syödä. Siksi karsin nykyään suolaa aika reippaasti pois.

Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulit ja lihafondi.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Lisää juustoraaste sekä mausteet.

Kaada puolet kypsästä makaronista uunivuokaan. Lisää joukkoon puolet jauheliha-tomaattikastikkeesta. Sekoita hiukan. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Lisää loput aineet kerroksittain kuten edellä.

Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti