tiistai 24. marraskuuta 2015

Jauhelihapasteijoita



Onpahan hauskan näköisiä pasteijoita :D
Niistä ehkä näkee, että ne on tehty pienessä kiireessä ja täytettäkin niin paljon, että taikina repeili. Maku oli silti hyvä.

Rahkavoitaikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl ranskankermaa
2 tl soijakastiketta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
2 keitettyä kananmunaa

Voiteluun yksi kananmuna

Pehmitä voita ja nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita.
Anna taikinan levähtää jääkaapissa.

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. 
Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.

Kauli taikina levyksi ja painele pyöreällä muotilla pohjia. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle ja taita pasteijaksi. 
Kiinnitä pasteijan reunat haarukalla painelemalla.
Voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti