tiistai 24. marraskuuta 2015

Feta-pinaattipiirakka

Yritän keksiä ruokia, joissa olisi pinaattia ja feta-pinaattipiirakka on sellainen turvallisen makuinen aloitusresepti.







Pohja:
150 g voita
1 dl ruisjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte:
3 x 150 g (3 pussia) hienonnettua pakastepinaattia 
1 valkosipulin kynsi
1 punasipuli hienonnettuna
200 g fetaa (levyllinen)
2 dl kermaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
Emmental juustoraastetta (noin 100 g)


Sekoita pohjan aineet pehmeään voihin. Voitele piirakkavuoka kevyesti öljyllä ja painele taikina jauhojen avulla vuokaan ja vuoan reunoille.
Esipaista pohjaa 10 minuuttia 225 asteisessa uunissa.

Paista pinaatteja kattilassa sen verran, että ylimääräinen neste niistä haihtuu pois.
Lisää makusi mukaan ripaus suolaa ja mustapippuria. 
Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu valkosipuli ja lämmitä vielä hetki.
Kaada pinaattiseos esipaistetun pohjan päälle.
Ripottele sen päälle hienonnettu punasipuli ja lisää vielä paloiteltu fetalevy. Huom. käytä oikeaa fetaa eikä kumista salaattijuustoa. Aitoa fetaa saa esim Lidlistä.
Sekoita kananmuna sekä kerma keskenään ja kaada piirakan päälle.
Ripottele päällimmäiseksi emmental juustoa.

Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti