torstai 22. lokakuuta 2015

Porkkanakakku

Siitä onkin jo kauan kun viimeksi olen tehnyt porkkanakakkua, mutta nyt idea välähti jostakin päähän ja tämä oli oikein kätevä talkooruoka.
Pohjan tein edellisenä päivänä valmiiksi ja juuri ennen tarjoilua levittelin päällisen kakun päälle. 
Hyvin vaivatonta ja kerrankin ei mennyt koko talkooaika siihen, että itse häärin keittiössä.
























Resepti oli tämä.

350 g porkkanaa raasteena
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. 
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää öljy  ja porkkanaraaste.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).

Paista 175-asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.

Sulata voi kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset.
Levitä kuorrute kakun pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti