tiistai 13. lokakuuta 2015

Etupihan remontti lähes loppusuoralla

En ole aikoihin pystynyt päivittämään mitään piharemontista.
Internet ei ole oikein yhteistyöhaluinen, joten ei ole ollut toivoakaan päästä päivittämään blogia ja olen asiasta jo kuullut huomautuksia :D

Viikonloppuna räpsin muutaman kuvan tämän hetken tilanteesta. Pitäisi vain muuttaa eri putki kameraan, jotta saisin vähän laajemman näkymän kuviin, mutta näemmä se muutos on mahdoton muistaa tehdä etukäteen. 
Joten kuvat ovat mitä ovat.

Näissä kuvissa näkyy hieman uutta parkkialuetta heti pihaan ajaessa. 
Tilaa on useallekin autolle ja aluetta valaisee pollarivalaisimet. Lämpötolppa on vielä asentamatta, mutta sekin on tulossa.
Rinteen reunalle on laitettu multaa ja alueelle istutettiin päärynä sekä kirsikka.
Häälahjoja molemmat ;)



















Tämä on talon suunnalta kuvattu laajentunutta parkkialuetta.
Parkkialueen päätteeksi teimme pienen kivimuurin ja näin rajautui kivasti murske ja pieni nurmialue. Plus parkkialue on ylempänä kuin nurmikkoalue, joten siksikin muuri sopi näiden väliin erittäin hyvin.


















Näkymä talon etupuolelle.
Päivän sana on: tilaa, tilaa, tilaa.
Kuten mies sanoikin niin nyt meidän etupiha näyttää niin isolta kuin usealle ihmiselle riittäisi koko tontiksi. 
Kaikki pihalaatat on ladottu paikoilleen.
Auton oikealle puolelle murskepedille rakentuu ensi kesänä pieni terassilavetti. Sen viereen nousee uudestaan tiiligrilli. Lapselle tulee johonkin jonkinlainen leikkialue ja etuosan verkkoaita muuttuu lauta-aidaksi. Muurihan on se minun haave, mutta se on sen verran iso juttu nyt toteutettavaksi, että tyydyn lauta-aitaan. Näkösuojaa sekin antaa.
Pollarivalaisimet valaisevat tätäkin aluetta.
Multa-alueen vieressä törröttää epäsiististi aitatolppia, koska pakko oli estää koirien pääsy multa-alueelle matalalla aidalla...



















Tämän verran saimme maasta löytynyttä kalliota esille. Harmi ettei sen enempää. Olisi ollut aika hauska idea tehdä jonkinlainen vesiaihe kallion yhteyteen, jos kalliota olisi tullut enemmän esille.
Etulalla on tiiligrillin valettu jalka.


















Näkymää talon toiselta laidalta. 
Murskealue jatkuu ja multa-alue on vasemmalla (ja koira juoksee alueella, jolla ei saisi olla). Etualalla vanha kivimuurinen kasvialue ja multa-alueen reunalla näkyy hieman kivimuuria, jolla tasattiin rinteeseen tasoja.


















Tällä hetkellä etupihalla on vielä auki pieni kaivanto, johon tulee uudet sähkö- ja nettijohdot.
Nurmikko ei ehtinyt kunnolla itämään kun yöpakkaset yllättivät, mutta täytyy kevääksi ostaa uudet siemenet ja kylvää ne heti kun vain voi.
On nimittäin ikävää estellä koirien liikkumista ja jos taas pääsevät livahtamaan kielletylle alueelle niin kuljettavat tassuissaan multaa sisälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti