torstai 22. lokakuuta 2015

Lasagne

Onkohan muiden bloggaajien keittiö aina täydellinen vaikka millaista herkkuruokaa valmistaa.
Myönnän, että meillä on kaaos. 

Ruokien valmistaminen ja lapsen perään kyttääminen ei aina ole yksinkertaista.



















Sotkusta riippumatta lopputuloksesta tuli hyvä ja maistuva.






















Resepti oli tämä.
Edellisen lasagnen tein jonkun toisen bloggaajan ohjeella, mutta eihän sitä enää löytynyt mistään. 
Yllättävän hyvä tuli kumminkin tuolla Myllyn Parhaan reseptilläkin.
Ohjeesta tulee yhteen vuokaan, mutta minä tein tuplana, jotta koko talkooväelle riittää ruoka.

Noin 350 g lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2-3 dl lihalientä
n. 1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta (tai mustapippuria)
1 rkl basilikaa

Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta (mozzarella)
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl viherpippuria

Valmista jauhelihakastike: 
Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua noin 30 minuuttia.

Valmista juustokastike:
Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti.
Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.

Levitä voideltuun uunivuokaan kerros jauhelihakastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta.

Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet. Kypsennä lasagnea 175-asteessa noin 50 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti