torstai 4. helmikuuta 2016

Suklaiset laskiaispullat




















Meille on tulossa traditioksi, että aloitetaan laskiainen aikaisemmin näillä suklaisilla laskiaispullaversioilla. Eihän kukaan varsinaisena laskiaisena jaksa syödä montaa versiota pullista, joten pakko näitä on syödä muulloin kuin laskiaisena.

Pullataikina:

200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
noin 15 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
muna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.
Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna.
Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita taikina.
Vaivaa kädellä loput jauhot, mutta säästä jauhoista noin yksi desilitra.
Lisää loppuvaiheessa voisula ja vaivaa. 
Lopuksi voit lisätä sen säästetyn jauhon, jos tarvetta on.
Taikinan tulee olla kimmoisaa ja irrota käsistä ja kulhosta.

Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa noin 45 minuuttia kaksinkertaiseksi.
Itse kohotan taikinat aina mikroaaltouunissa (uuni ei ole päällä).

Pyörittele kohonneesta taikinasta pikkupullia. Huom. tästä ohjeesta tulee pullia mahdollisesti hieman ylimääräisiäkin verrattuna suklaatäytteen riittävyyteen.

Anna pullien kohota vielä 20 minuuttia lämpöisessä vedottomassa paikassa.
Voitele munalla.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia (riippuen pullien koosta).

Näitä peruspullataikinareseptejä on lukuisia, mutta tämä on täältä.


Suklaatäyte:

200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma ja lisää sen joukkoon suklaa. Älä enää keitä kermaa.
Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos aivan kylmäksi jääkaapissa. Varaa aikaa neljä tuntia tai pidä kylmässä yön yli.
Vaahdota kylmä suklaa-kermaseos.
Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä suklaavaahdolla.
Ripauta pullien pinnalle hieman kaakaojauhetta.

Suklaatäytteen resepti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti