torstai 4. helmikuuta 2016

Runebergin tortut

Hyvin ajankohtainen leipomus, jota taas huomenna valmistan.
Testierä piti tehdä jo viikkoa aiemmin ;)


















  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 12 dl mantelijauhetta
  • 0/5 dl täysmaitoa
  • Tippa karvasmanteliöljyä

Sokerikuorrutus:

  • n. 1 dl tomusokeria
  • 12 rkl vettä
Hillosilmä:
Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja vatkaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. 
Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä maito sekä tippa karvasmanteliaromia ja sekoita tasaiseksi.
Laita taikinaa paperisiin muffinssivuokiin (12 kpl).
Paina jokaisen tortun keskelle jauhotetulla sormella syvennys ja lisää siihen paistonkestävää vadelmamarmeladia. Tämä hillo kostuttaa torttua.
Paista torttuja noin 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Anna jäähtyä ja lisää tortun keskelle lisää vadelmamarmeladia sekä pursota (tai valuta lusikalla) hillon ympärille sokerikuorruterengas. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti