perjantai 19. helmikuuta 2016

Myllyn Parhaan pannukakkujauhon testiryhmän mietintöjä

Sain testattavaksi kaksi pussillista Myllyn Parhaan uutuutta, pannukakkujauhoja.
Toinen pannukakku tuli tehdä makeana ja toinen suolaisena. Suolainen olikin siinä mielessä mielenkiintoinen projekti, etten ole ennen suolaista pannukakkua tehnyt.

Yleisarviona voisin alkuun kertoa, että valmis kakku jäi vähän turhan tiiviisti kiinni leivinpaperiin. Olisiko syynä aika kohtuullinen rasvan määrä. Jos vertaan omaan reseptiini pannukakusta niin tähän sekoitukseen rasvaa tulee vähän. Toki onhan se terveellisempi niin.
Kiva idea on, että nesteenä voi käyttää myös vaikka kookosmaitoa. Tulee varmasti vähän uudenlaista makua.
Toisaalta taas pannukakussa on ärsyttävää juuri se, että siihen menee paljon maitoa. Ei se ärsyttävää ole silloin jos maito on menossa vanhaksi ja siitä on pakko keksiä jotakin. Ainakin meillä pannukakkua tehdään juurikin siinä tilanteessa, harvoin sitä varten ostetaan maitoa. 
Mutta ennen muinoin meillä harvoin maitoa kaapissa edes oli, koska ei sitä kukaan käyttänyt. Siinä mielessä olisi kätevää jos tähän sekoitukseen voisi lisätä vain vettä ja maito olisi korvattu maitojauheella, mutta ymmärrän, että allergioiden takia se karsisi käyttäjiä.
Tosin karsiutuu niitä varmasti muutenkin, koska sisällysluettelossa mainitaan mahdollisuus pähkinäjämistä...

Pussin sisältöä lukiessa voi heti todeta ettei siinä paljoa makeutta ole. Toki taas terveellinen vaihtoehto, mutta minä en tykkää.
En kumminkaan halunnut lisätä varsinaisesti sokeria sokerina vaan kokea millainen taikina on luonnostaan.
Joten makeassa pannukakussa päädyin kokeiluun, jossa ripottelin pinnalla rouhittua valkosuklaata sekä suklaalevitettä. Levite ei ole Nutellaa vaan Lidlin oma edullisempi versio vastaavasta.Suklaat ovat kuin kakkakikkareita pinnalla...


Maku oli periaatteessa ihan hyvä, mutta ei ole oman reseptin voittanutta. Yllättävän matalakin tästä jäi eikä siihen muodostunut sellaisia kuplia kuin yleensä kakkuun on tullut.

Suolaisesta versiosta tuli jo parempi, mutta pakko silti myöntää, että teen jatkossakin mieluummin suolaiset "piiraat" aivan rehellisinä piiraina enkä sotke pannukakkua siihen mitenkään.Suolaiseen versioon lisäsin taikinan päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja, kinkkuviipaleita, tuoretta oreganoa, keltainen paprika, fetaa ja mausteista pippurisekoitusta myllystä, sekä hieman suolaa.
Hieman enemmän olisi ehkä täytteitä voinut olla tai kinkun korvata pekonilla, jolloin makua olisi ollut vielä enemmän.

Virallinen kampanjasivu löytyy osoitteesta; www.hopottajat.fi/pannukakkujauho
Ja somesta voi seurata muidenkin testejä tunnuksilla #paraspannari #hopopannari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti