torstai 10. syyskuuta 2015

Pasta bolognesea vauvalle

Uusia erilaisia ruokia pitäisi keksiä ettei aina vain samaa "lihapataa" hieman erilaisilla sisällöillä.
Nyt testissä pasta bolognese ja sehän maistui oikein loistavasti.




















Tässä tulee itsellekin nälkä kun kuvia katselee ja muistelee reseptiä.

400 g  jauhelihaa (nautaa)
puolikas sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
vettä
paprika
2 porkkanaa
mausteita (itse laitoin tuoretta basilikaa sekä timjamia ja lisäksi pippuria myllystä)

täysjyväpastaa


Paistoin hetken jauhelihaa pannulla ja lisäsin silputun puolikkaan sipulin (sipuli oli iso, joten puolikaskin riitti).
Vielä hetken ajan paistoin, mutta lisäsin tomaattimurskan ennen kuin liha oli läpikypsää, joten se kypsyi loppuun kiehuvan nesteen seassa.
Lisää vettä sen mukaan kuinka löysän kastikkeen haluat.
Lisää paloitellut porkkanat ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Lisää pilkottu paprika sekä mausteet ja anna hautua hiljaisella lämmöllä vähintään niin kauan, että porkkanat ovat pehmeitä.

Valmista pasta. Itse käytin noin kolmasosan täysjyväpastapaketista.
Pilkoin spagetit pienemmiksi ennen kuin laitoin ne kiehumaan.
Kypsää spagettia hienonnin vielä vähän lisää sauvasekoittimella.

Lopuksi kastike ja pasta sekaisin. Purkitus ja pakastus. 
Ja tietty makuannos maistiaiseksi vauvalle ja itselle ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti