Muutamat joulahjatkin on tullut jo ostettua. Tänään löytyi kultaiset servetitkin joulun pöytään sekä samalla servetit pojan syntymäpäiville, joita vietetään joulukuussa.
Pieniä asioita ja silti niin ihania askeleita kohti joulua.
Täytyy sen verran mainostaa, että Hyvinkään Willassa oleva Finnmarin myymälä on aivan ihana. En erityisesti ostele sisustushärpäkkeitä meille, koska muutenkin tuntuu tavaraa olevan kaikkialla, mutta jos ostelisin, niin Finnmarilta löytäisin kaikkea kaunista.
Sieltä olen löytänyt myös askartelutarpeita.
Viime jouluna keksin, että pitäisikö koristella kuusi täysin valkoiseksi.
Kumminkin heti lisäsin, että täytyyhän muutama pinkki koriste lisätä sekaan.
Eli sekasoppahan siitä oikeasti tulisi eikä valkoinen :)
Yksi vaihtoehto olisi ostaa pieni parvekekuusi ja koristella se vain valkoisilla koristeilla.
Tämäkin pitäisi päättää nopeasti, jotta saan koristeet tilaukseen.
Voitte jäädä odottamaan sitä postausta, jossa kuusi on lentänyt parvekkeelta jonnekin peltoon talven myrskyjen seurauksena...
Inspiraatiokuvia:
Harmittaa jo valmiiksi miksi en tänä vuonna kasvattanut punajuuria. Omista säilykepunajuurista tuli nimittäin viimeksi todella hyviä ja oli kiva lisä rosolliin.
Ei pidä jäädä sitä suremaan. Tyydytään kaupan valikoimaan.
Naikkarifoorumin joulukeskustelukin käy toki jo kuumana ja siellä tuli puheeksi taas piparitaikinamuffinit.
Olkoot ne reseptit tämän tulevan joulun ensimmäiset reseptit tässä blogissa.
Näitä ensimmäisen reseptin piparimuffineita olen tehnyt jo monena jouluna ja toinen resepti löytyi viime jouluna ja hyviä ovat nekin ja tuovat mukavaa vaihtelua.
Piparisia muffineita haluan tehdä piparitaikinan takia :D
En niinkään välitä pipareista, mutta taikina on kumminkin hyvää ja jouluista, joten olen etsinyt uudet tavat käyttää piparitaikinaa joulun leivonnaisissa.
PIPARISET JOULUMUFFINIT (12 kpl)
500 g piparitaikinaa
Täyte:
1 prk säilykepäärynöitä (425 g / 240 g)
1 prk tuorejuusto vanilja (itse olen käyttänyt myös maustamatonta tuorejuustoa ja maustanut vaniljasokerilla)
1 muna
0,5 dl maitoa tai kermaa
2 rkl sokeria
Valuta liemi päärynöistä ja kuutioi ne pieniksi.
Sekoita tuorejuusto, muna, maito (tai kerma) ja sokeri keskenään.
Ota piparitaikinasta 1/5 talteen koristelua varten.
Jaa lopputaikina 12 osaan ja painele palat silikonisen muffinipellin syvennyksiin.
Jaa päärynäkuutiot pohjien päälle ja lusikoi täyte niiden päälle.
Kauli jäljelle jäänyt taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä piparimuotilla 12 piparia koristelua varten.
Aseta yksi pipari kunkin muffinin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Täytyy pian tehdä jo näitä herkkuja niin saan kuvankin lisättyä.
PIPARISET JUUSTOKAKUT
500 g piparitaikinaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (150 g) ranskankermaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl sokeria
0,5 dl rusinoita (itse olen jättänyt rusinat pois ensimmäisen kokeilun jälkeen)
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sitruunamehua
2 valkuaista
Kaaviloi piparitaikinasta kaksi 18 x 27 cm:n kokoista levyä.
Leikkaa kummatkin levyt kuuteen neliöön, joiden koko on 9 x 9 cm.
Asettele taikinapalat silikonisen muffinipellin syvennyksien pohjalle ja reunoille.
Painele niin, että taikina ulottuu kolojen yläreunaan asti. Varmista, että pohjat pysyvät ehjinä ja paikkaa koloja tarvittaessa ylimääräisellä taikinalla.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, sitruunankuori, vaniljasokeri, keltuaiset ja sokeri (+rusinat) keskenään.
Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun ja lisää täytteeseen.
Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja nostele täytteeseen.
Jaa täyte koloihin.
Paista 175-aseteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen irroittamista.
Alkuperäinen ohje otettu täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti