sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Raparperi-Brita

Tämä Brita oikein sulaa suussa.
Resepti on täältä.























Pohja:

150 g voita
1,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa

Marenki:

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Raparperitäyte:

400 g raparperia paloiteltuna
2 rkl vettä
1 dl sokeria

Kermatäyte:

4 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.
Levitä taikina uunipellille voidellun leivinpaperin päälle (itse voitelin hyvin kevyesti oliiviöljyllä).

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähitellen joukkoon samalla vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää.
Levitä marenkiseos taikinan päälle.
Paista 175-asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. 
Anna torttulevyn jäähtyä.

Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. 
Jäähdytä täyte.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.

Leikkaa torttulevy puoliksi. Irroita leivinpaperi ja laita toinen puolikas levystä tarjoiluvadille.
Levitä raparperitäyte ja puolet kermavaahdosta levylle. 
Nosta toinen torttulevy päälle.
Koristele pinta lopulla kermavaahdolla.


Koska tuoreita hyviä mansikoita on vaikea löytää tähän aikaan vuodesta niin tein omista pakastemansikoista mansikkakastikkeen.
Soseuta mansikat ja makeuta sokerilla tai tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Tarjoa Britan kanssa.
Yksinkertaista ja hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti