lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kaksimoottorinen kuivain koirille ensitestissä

En ole erityisesti välittänyt koirien föönaamisesta, koska se kestää suhteellisen kauan ja on siksi hieman puuduttavaa. Föönaamista saa kumminkin harrastaa varsin paljon erityisesti jos omistaa näyttelyturkissa olevia isovilloja.
Siksi parin vuoden ajan on ollut tarkoitus ostaa isompi fööni, mutta jotenkin osto on vain venynyt ja venynyt ja nyt viimeisen puolen vuoden aikana taas etsiskelin fööneja ja Kiinastahan niitä löytyy enemmän kuin vähän. Harkitsin jos olisin tilannut niitä samalla useammankin kappaleen ja ottanut yrityksen valikoimaan myyntiin, mutta en viitsinyt varastoa kerätä näin äitiyslomalla.
Sattui hyvä tuuri ja bongasin Riihimäen näyttelyissä Milomaticin kojulla juurikin samoja fööneja, joita olin Kiinasta katsellut ja hintakin oli ihan kohtuullinen jos ottaa huomioon, että Kiinasta tilatessa saattaa tulla tullimaksut vielä tilauksen päälle.
Päivän hyvä teko ja tuin kotimaista yrittäjää :)

Mutta nyt siihen aiheeseen, eli kuivaimen testaamiseen.
Lyhyesti sanottuna voin todeta, että oli oikein hyvä ostos ja se jopa puolitti kuivausajan.Kuivaimesta voi valita käyttääkö lämmintä vai "viileää" ilmaa. Itse käytin nyt lämmintä, koska vanhassa kuivaimessa ei ollut mahdollisuutta lämpöä käyttää, joten nythän sitä piti päästä testaamaan. 
Letku kuumenee varsin pahasti lämpöä käyttäessä. En tullut testanneeksi kuinka paljon se lämpenee jos ei lämpöominaisuutta käytä.
Luultavasti lämpenee "viileässäkin ilmassa", koska niin lämpeni edellisessäkin kuivaimessa.
Ajattelin tilata letkuun suojaksi Pitimen :D Jospa se suojaisi käsiä kuumuudelta. 

Kuivaimessa on portaaton tehon säätö, joten tarvittava teho löytynee kaikenlaisille koirille ja turkkilaaduille.

Vain muutama moitteen sana tuli kolmen koiran föönauksen aikana.
Suutin lensi letkusta irti kolmesti. Hieman epäilyttääkin kuinka pitkäikäinen kiinnitystapa on. Yleensäkin tietenkin aina epäilyttää letkun kestävyys ja toivottavasti siihen löytyy varaosiakin jos tarve tulee.
Lisäksi suutin falskaa yhdestä kohdasta ilmaa. Se hieman häiritsee, mutta täytyy nyt seurata sitä.

Kokonaisuutena oikein hyvä ostos ja voin myöntää, että nyt koiran kuivaaminen oli paljon mielekkäämpää. Koirallekin varmasti mukavampaa jos trimmaussessio on nopeasti ohi.

Tex kuivui vartissa, mutta se onkin kevennetyssä näyttelytrimmissä.

Zarasta otin ajastimella aikaa, koska en millään voinut uskoa, että Tex olisi kuivunut vartissa. Ajastin näytti aikaa 27 minuuttia ja 49 sekuntia :)
Eli pakko se on uskoa, että Texkin valmistui noin vartissa (no ehkä todellisempi aika oli 20 minuuttia).
Voitte jo arvata, että lyhyessä kotitrimmissä oleva keskikokoinen villis Zimi kuivui aivan hetkessä enkä edes puhaltanut sitä suurimmalla teholla, koska pienempikin riitti.

Zara kuivattuna:
Kuivain vielä edestäpäin. Oikealla on virtakytkin. Keskellä portaaton tehonsäätö ja vasemmalla valitaan puhaltuvan ilman lämpö.
Suuttimia on kaksi ja kuivaimessa on nyt kiinni pieni pyöreä ulostulosuutin. Toinen suutin on malliltaan lituska.
Letku venyy käytössä ja se on kiva ominaisuus sen suhteen, että kun kuivainta ei käytä on letku kohtuullisen lyhyt ja helpottaa säilytystä.
Suodattimen pystyy vaihtamaan/puhdistamaan ilman työkaluja.


Radiotoimiset kuulosuojaimet ovat aika kätevä juttu. Fööni ei nimittäin ole mikään hiljaisin vehje.
Koirille tungen korviin pumpulia kuivauksen ajaksi.
Tässä näkyy toinen suutin ja varasuodatin.Vanha hyvin palvellut kuivain jää nyt varakoneeksi.


Näihin tunnelmiin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti