sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Lihapatasosetta vauvalle

Vihdoin löytyi sellainen "suolainen" ruoka, joka maistui poitsulle ensimmäisestä lusikallisesta asti.

Lihapata ennen soseutusta ja näyttää tässä vaiheessa vielä siltä, että itsekin tätä söisi.


















Pata soseutettuna. Nyt ei näytä enää omaan silmään houkuttelevalta.


































Noin litra vettä
200 g jauhelihaa (nauta)
3 perunaa
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
1 omena
lehtipersiljaa 

Laita kattilaan vesi kiehumaan ja lisää jauheliha. Poista kauhalla pinnalle muodostuva vaahto. Pilko sipuli ja kuoritut perunat ja porkkanat ja lisää ne kattilaan.
Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää pilkottu kesäkurpitsa.
Anna kiehua jälleen muutama minuutti ja lisää pilkottu omena.
Anna poreilla siihen asti, että kaikki raaka-aineet ovat kypsiä ja lisää lopuksi vielä lehtipersiljaa. Itse laitoin vain muutaman hapsun lehtipersiljaa, koska kokeilimme sitäkin nyt ensimmäistä kertaa.

Soseuta, purkita ja pakasta.
En tullut laskeneeksi lasipurkkien määrää, mutta noin kymmenen niitä meni tähän annokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti