perjantai 1. huhtikuuta 2016

Merivesiakvaarion kivet sekä valaisin

Valaisin tuli jostakin päin Kiinaa ja on erittäin tehokas ja ihan tyylikäskin.
Kameralla on hieman haastavaa napata oikeita valosävyjä, koska tuppaa kaikki kuvat sinertämään enemmän kuin tarkoitus olisi.
Mutta sävyä tosiaan saa muutettua kirkkaasta valkoisesta siniseen yövaloon ja kaikkeen siltä väliltä. 
Sen verran valaisinta kuulemma modataan, että tuulettimet vaihdetaan hiljaisiin.
Nyt vekotin pitäisi varsin kovaa huminaa jos täydellä teholla haluaisi valoja pitää, mutta puoliteholla nämä huonotkin tuulettimet onneksi ovat hiljaiset.

Loput tekniikasta ovat tulossa Saksasta ja sitä lähetystä odotellessa. Toivottavasti tulee pian.

Ainokainen elävä kivi käytiin ostamassa Lemmikkiexpressistä ja loput elävät kivet on tulossa myös Saksasta. Sieltä on tulossa myös elävää hiekkaa.
Kuollutta kiveä haettiin Lahdesta Aapelin akvaariosta. Siellä oli todella kattava valikoima akvaariotarvikkeita sekä suolaiseen- että makeaan veteen. Suosittelen!
Tosin yhtä lailla suosittelen myös Lemmikkiexpressiä, laaja valikoima oli sielläkin ja erityisesti siellä oli paljon kaloja ja muita eläviä meripuolelle.

Ilmeisesti suunnitelmissa on rakentaa kiville teline PVC-putkesta, jotta rakennelmasta tulee tukevampi ja kivikasasta saa ainakin tietyin kohdin korkeamman.


Ainokaisen elävän kiven mukana tuli heti mahdollinen tihulainen :D
Niin meidän tuuria. Kivessä asuu nimittäin taskurapu. Lajitunnistus ei ole vieläkään onnistunut ja mahtaako koskaan onnistuakaan. Ravussa on se riski, että jos se osoittautuu tihulaiseksi niin se syö/tuhoaa jotakin luvatonta.

Olisi pitänyt hieman kuvaa muokata (ehkä senkin vielä teen), mutta rapu näkyy tumman kiven onkalossa varsin keskellä kuvaa.
Tuli kiven mukana myös jonkinlainen simpukka ja pari meritähteä. Lisäksi joitakin matoja (nekin voi olla myös huonoja juttuja) ja yksi amphipod. Minusta se amphipod näytti olevan aika heikossa hapessa, mutta kuulemma se oli elossa vielä seuraavanakin aamuna ja nyt sitä ei enää kaikkien kivien joukosta löydäkään vaikka haluaisikin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti