torstai 3. marraskuuta 2016

Keksitestailuja, korvapuusticookies ja kanelikeksit

Välillä vain tekee mieli mutustaa tuoreita keksejä ja kappas kun löytyi kaksikin kivaa ohjetta.
Paremmiksi osoittautui koko perheen mielestä korvapuusticookiet.


Korvapuusticookie



Korvapuusticookiet

Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
50 g voita huoneenlämpöisenä tai hieman valuvana
1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen avulla levyksi (noin 30 x 35 cm).
Sekoita täytteen raaka-aineet ja levitä täyte varovasti taikinalevylle.
Kääri taikina rullalle pidemmältä sivulta alkaen. 
Leikkaa noin sentin viipaleita ja aseta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. 
Muista, että keksit leviävät paistamisen aikana, joten jätä viipaleiden väliin reilusti tilaa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.




Kanelikeksit


Kanelikeksit

Taikina:
115 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Pinnalle:
2 rkl sokeria
2 rkl kanelia

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. 
Sekoita vehnäjauhoihin suola ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet taikinaan.

Sekoita pienessä kulhossa pintamausteet, eli sokeri ja kaneli.

Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja pyöritä pallot sokeri-kaneli seoksessa.
Aseta pallot pellille, mutta muista, että keksit levähtävät uunissa isoiksi, joten jätä isot välit keksien väliin.
Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti