Paremmiksi osoittautui koko perheen mielestä korvapuusticookiet.
Korvapuusticookie |
Korvapuusticookiet
Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
50 g voita huoneenlämpöisenä tai hieman valuvana
1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Kaada taikina leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen avulla levyksi (noin 30 x 35 cm).
Sekoita täytteen raaka-aineet ja levitä täyte varovasti taikinalevylle.
Kääri taikina rullalle pidemmältä sivulta alkaen.
Leikkaa noin sentin viipaleita ja aseta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
Muista, että keksit leviävät paistamisen aikana, joten jätä viipaleiden väliin reilusti tilaa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Kanelikeksit |
Kanelikeksit
Taikina:
115 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Pinnalle:
2 rkl sokeria
2 rkl kanelia
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin.
Sekoita vehnäjauhoihin suola ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet taikinaan.
Sekoita pienessä kulhossa pintamausteet, eli sokeri ja kaneli.
Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja pyöritä pallot sokeri-kaneli seoksessa.
Aseta pallot pellille, mutta muista, että keksit levähtävät uunissa isoiksi, joten jätä isot välit keksien väliin.
Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti