lauantai 5. marraskuuta 2016

Hatsapuri

Tämä on yksi ehdoton uusi suosikki iltapalaleivästä!
Suorastaan taivaallista tällaiselle juustohiirelle. Poikakin tykkää vaikkei normaalisti ole niin leivästä innostunut.
Hieman ehkä työläs tehdä siinä mielessä, että kohottamiseen yksistään menee kolmisen tuntia. Eli ei voi verrata nopeisiin teeleipiin, jotka voi tehdä hetken mielijohteesta.





Resepti löytyi täältä.

1 dl vettä
1/2 rkl kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 muna
150 g gouda raastetta

Sekoita 41-asteinen vesi, hiiva ja 1/2 dl jauhoja. Jätä kulhoon, kunnes seos kuplii (noin 30 minuuttia).

Lisää loput aineet juustoa lukuun ottamatta. Vaivaa hyvin. Anna kohota kolme tuntia, mutta paina taikina litteäksi aina tunnin välein.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pyöreäksi levyksi. 
Laita juusto taikinalevyn keskelle ja nostele taikinan reunat juuston päälle niin ettei leivän keskelle jää ilmaa. Nipistele reunat erittäin hyvin yhteen. Juusto karkaa sulaessaan pienestäkin reiästä ulos.

Paista 250 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.

Syö heti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti