keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vappu ja munkit sekä tippaleivät

Piti tehdä vain munkkeja ja silti huomaan paistavani myös tippaleipiä, kuten niin monena vuonna aikaisemminkin.
Hyvä, että paistoin, koska nyt niistä tuli erityisen hyviä.

Reseptin niihin nappasin täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/tippaleivat/

Muutoksia en reseptiin tehnyt muuten kuin, että puolitin sen. En jaksa tehdä niin paljoa tippaleipiä kuin niitä tuolla alkuperäisellä reseptillä tulisi.
Lisäksi en käyttänyt paistamisessa ananaspurkkia.



















Kävi myös niin hassusti, että päädyin tekemään munkkeja kahdella eri reseptillä. Jos valinta on vaikea niin parasta vain tehdä molemmat niin eipä jää harmittamaan.

Sitruunamunkit valmistuivat mukaillen tätä reseptiä:
http://www.valio.fi/reseptit/sitruunamunkit/

En erityisemmin välitä kaikista arkea helpottavista valmistuotteista ja siksi en halua käyttää esimerkiksi reseptissä olevaa sitruunarahkaa vaan korvaan sen tavallisella rahkalla ja sitruunalla.
Joten oikeasti ainekset olivat tällaiset:

200 g rahkaa
1 dl punaista maitoa
Yhden sitruunan kuori
Vajaan puolikkaan sitruunan mehu
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 muna
6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl voita sulatettuna

Tavalliset munkit valmistuivat tällä reseptillä:
http://www.kinuskikissa.fi/vappumunkit-ja-rinkilat/
Tosin puolitin tämänkin taikinan, koska rajansa munkkimäärässäkin.






































Poikakin "pääsi" ensimmäistä kertaa leipomaan ja kyllä me naurettiin!


















Kiva huijata itseään. Ensin syö terveellisen lounaan ja illalla ottaa kahvin kanssa tuoreita munkkeja. Lopputuloksena ei taida tulla terveellisen ruoan päivää vaikka kuinka lounas olisi ollut terveellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti