perjantai 24. huhtikuuta 2015

Suklaamuna

Saan aina ihmeellisiä älynväläyksiä kaikenlaisista asioista ja tämä lukeutuu niihin.
Kaupoissa ei ole enää mitään oikeasti hyviä suklaamunia ja valitettavasti tänä keväänä ei tehty matkaa Lontooseen ja Harrodsille, josta olisin kyllä löytänyt mieluisia suklaamunia.

Ainoa ratkaisu on tietenkin tehdä omat munat.

Mitään munamuotteja en sentään omista, mutta täältä löytyi idea siihenkin ongelmaan: http://www.kamomillankonditoria.com/ 
Munat voisi valaa silikonisiin muffinivuokiin ja niitähän toki talosta löytyy.

Ensimmäistä kertaa päätin kokeilla temperointia ja siihen löytyi kätevä ohje täältä:
http://www.lahtisenvahavalimo.fi/suklaan-temperointi/ 

Temperointi olikin yllättävän helppoa ja ihan ihmettelen miten en ole sitä jo aiemmin kokeillut. Olenpahan taas viisaampi tässäkin asiassa.

Tällaisia meidän suklaamunista tuli:


















Jälkiviisas on hyvä olla tässäkin asiassa ja olisi pitänyt tehdä ihan suosiolla koko muna pelkästä valkosuklaasta. Mutta piti päästä kokeilemaan tuota kerrostamista.
Maitosuklaa ei vain ole hyvää, piste.

Ensi pääsiäisenä teen omat Mignon-munat ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti