maanantai 27. huhtikuuta 2015

Tutek Turran yhdistelmävaunut

Tässä luvattu kirjoitus Tutek Turran yhdistelmävaunujen käyttökokemuksista.

http://www.tutek.pl/en-GB/

Meidän vaunukriteerien lähtöpiste oli väri.
Erittäin pinnallinen kriteeri, mutta en suorastaan voi sietää mustia vaunuja. En muutenkaan käytä mustaa käytännössä ollenkaan.
Täten kolme vaihtoehtoa olivat kalliit Emmaljungat, Tutek Turranin valkoiset keinonahkaiset tai Adamex Royalit beigenä.
Tässä vielä Royalin kuva:
http://www.adamex.pl/royal-en

























Päädyimme Tutekiin tällä kertaa oikeastaan ihan vain helppouden vuoksi.
Yleensä tilaan kaiken ulkomailta, mutta nyt ajattelimme, että ehkä mahdollisia takuuasioita on kumminkin helpompi hoitaa kotimaisen kaupan kautta.

Meille sattui varmaankin maanantaiversio Tutekeista, koska niiden kanssa on ollut vain ja ainoastaan ongelmia.
Sellainen tuntuma tällä hetkellä, että onkohan niitä edes tarkoitettu käytettäväksi. Pitäisiköhän niitä pitää vain koristeina. Vaikka ovatkin huomattavasti halvemmat kuin Emmaljungat niin maksaa ne silti sen verran ettei niitä pelkiksi parvekevaunuiksi viitsisi jättää.

Ongelmaksi on muodostunut renkaiden kestävyys. Nyt täytyy myöntää etten enää edes muista montako kertaa meille on tullut maahantuojan kautta varaosia takarenkaaseen. Viime viikolla tuli kokonaan uusi vanneosa ja johan se meni rikki ensimmäisessä mutkassa kun kotipihasta lenkille käännyin.
Tai jos tarkkoja ollaan niin vanneosa on kyllä ehjä, mutta jokin muu osa pettää niin, että rengas irtoaa ja laahaa vaunun runkoa myöden.
Tällä hetkellä myöskin toinen eturengas vemputtaa.
Kaikki renkaat myöskin tyhjenevät ilmasta pikkuhiljaa. 


Heti ensimmäisellä käyttökerralla sadesuoja repeytyi ja nythän se repeytyy koko ajan vähän kerrassaan lisää.

Siinä oli rikkoutumiset, mutta sitten muut käyttökokemukset.
Vaunut ovat ihanan isot ja jämäkät ja kulkevat todella pehmeästi huonollakin tiellä.
Näistä vaunuista lapsi ei kasva ihan heti yli.
Toisaalta taas iso koko tekee senkin, ettei ne mitkään kaikkein ketterimmät ole shoppailureissuilla.
Myöskin autoon mahduttaminen on hieman työn takana vaikka ajankin suht isolla autolla, Skoda Octavia hatchbackilla. Farmarimalliseen Octaviaan saa vaunut konttiin niin ettei koppaosaa tarvitse irrottaa rungosta pois. Tosin se yhdistelmä on sen verran painava ja iso, etten tiedä saisinko sitä itse autoon ja autosta pois. 

Valkoinen väri ei ole vielä ollut mitenkään hankala. Tahrat on ollut helppo poistaa kostealla rätillä. Tekonahka vain vetää kissoja puoleensa turhan paljon... 

Vaunujen toimituksessa kesti todella kauan ja ilmeisesti näin on käynyt muillakin. Myyjän sivut antavat sellaisen kuvan, että heillä olisi vaunuja varastossa, mutta eihän niitä olekaan vaan tulevat jostakin mistä lie ja viikkojahan siinä meni. Eli suht ajoissa suosittelen vaunut tilaamaan jos ne haluaa käyttöön heti kun vauva taloon tulee.

Ratasosaa ei olla vielä päästy käyttämäänkään, koska poika pötköttelee tyytyväisenä vaunuosassa. Eiköhän jo kesällä oteta ratasosa käyttöön.

Näin meillä.
Toivottavasti kaikki renkaat saadaan vielä kuntoon, jotta pääsen käyttämään vaunuja vaunulenkeillä. Muulla tavoin täällä maalla ei oikein pääse lenkkeilemään.




















(Huom. hoitolaukku on tässä kuvassa jo tuunattu ja timantit liimattu kylkiin.)





















Ja tässä vielä kuvat kun koppa- ja ratasosa on timantoitu:












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti