tiistai 20. syyskuuta 2016

Koiralle puolikuristava panta

Wuhuu! Yksi käsityö valmiina!
Ompelukone ehtikin pitkän ajan pölyttyä kaapissa, mutta nyt se pääsi taas tositoimiin.
Tosin tottahan se kone edelleen minulle ryppyili useaankin otteeseen.
Käyttäjässähän ei ole vikaa ;)

Otin mallia pantaan kahdesta kotimaisesta blogikirjoituksesta. Täältä ja täältä.Muistelin, että olisin ottanut muutaman vaihekuvankin, mutta ilmeisesti en ottanutkaan.

Lyhykäisyydessään työvaiheet olivat nämä.
Ensin koristenauha ommellaan nylonnauhaan kiinni. Tuossa toisessa linkin blogissa oli kätevänä vinkkinä, että koristenauhan voi liimata puikkoliimalla nylonnauhaan kiinni ja se todella toimi hyvin. Ei tarvinnut nuppineuloja!

Sitten D-lenkkien ompelu nylon/koristenauhaan. Ompele lenkit moneen kertaan ees taas, jotta varmasti kestää vetoa.
Valkoisen tekonahan ompelin putkiloksi ja kun saumapuoli jää nylonnauhan taakse yhdistämisvaiheessa niin lopputulos on todella siisti.
Sitten koriste/nylonnauha ommellaan keinonahkaan kiinni.
Viimeisenä "kuristuslenkki", johon siihenkin ompelin koristenauhan kiinni ja päähän O-rengas. Myös D- rengas luonnollisesti käy siihenkin, mutta sattui olemaan hyvän kokoinen O-rengas vapaana.

Käytän D ja O-renkaissa hitsattuja malleja. En tiedä kestäisikö ne hitsaamattomatkin niin paljon vetoa ettei ne oikeasti vääntyisi auki ainakaan näiden minun koirien vedosta, mutta pelaan varman päälle tässä asiassa.

Panta omistajansa kaulassa. Vielä täytyy tähän sopiva hihnakin jotenkin taikoa.Nyt kun tämä "testipanta" on tehty ja toimivaksi todettu niin jos seuraavasta ottaisi vaihekuvatkin tekovaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti