tiistai 20. syyskuuta 2016

DIY pujottelueste agilityyn koirille

Hitaasti, mutta varmasti alkaa agilityesteiden kokoaminen.
Suurin ongelma on oikeastaan vain suurissa esteissä, eli A, puomi ja keinu. Ne ovat kumminkin tärkeitä esteitä, joten jonkinlainen ratkaisu pitäisi keksiä.

Nyt askartelimme pujotteluesteen.
Tai mies sen askarteli ja minä ihastelin vieressä :D


Olisin todellakin tilannut tämän valmiina Kärkkäiseltä, mutta koska siinä oli keppien väli väärä niin en viitsinyt sitä ostaa. Jos vain huvikseen treenailee niin eipä siinä sitten mitään ongelmaa olisi, mutta jos joskus jonkun koiran kanssa haluaakin startata kisoissa niin esteen täytyy täyttää kisamitat jo treenatessa. Tai ainakin tämän esteen täytyy, koska luonnollisesti koiralle tulee tietty tyyli suorittaa estettä ja jos keppien väli muuttuukin kymmenen senttiä niin aivan takuulla koira menee sekaisin.

Materiaali on 32 millistä muoviviemäriputkea.
Liian korkeaahan se on tuosta jalustan osuudelta, mutta tarkoituksena olisi sitä upottaa hieman treenikentän hiekkaan.
Se taas aiheuttaa sen ettei pujottelun sijaintia jaksa jokaisella treenikerralla vaihtaa, mutta yritetään elää sen asian kanssa.

Tosin jos joskus omistan niitä isoja esteitä, eli esimerkiksi A:an niin tuskin sitäkään tulee aina siirrettyä. 
Eli kuinka yksitoikkoisia radat tulevat olemaan :D

Pujottelu olisi muuten jo valmis, mutta vielä täytyy ruuveilla kiinnittää jakajapalaset runkoon, koska muuten ne pääsevät kääntymään, kuten viimeisessä kuvassa näkyy.
Lisäksi olisi tarkoitus laittaa rungon sisälle jonkinlainen rautatanko lisäämään esteen painoa ja jäykkyyttä. Samaista tankoa pujotetaan esteen päätyjen tukijalkojen sisälle.


Jollakin teipillä saisi vähän väriä keppeihin, mutta ehkä kokonaisuus kumminkin olisi vähän rauhaton. 


Mahdottoman isolta koko este tuntuu. Onko ne todella noin isoja...
Ainakin keppien väli takuulla oli pienempi oman seuran esteessä silloin kun aikoja sitten treenattiin viimeksi tavoitteellisesti.


Kohta treenaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti