keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Pentujen eläinlääkärintarkastus & sirutus ja nanoakvaarioprojektia


On ollut muutama päivä täyttä tohinaa. Ensin yhden koiran astutusta ja seuraavaksi pennut eläinlääkäriin pentutarkastukseen ja mikrosirutukseen. Käytimme Taikatassun palveluita. Sirutuksen myötä saadaan rekisteröintikin jo pian viralliseksi.
Pennut olivat lääkärissä niin ihania. Eivät tietenkään mitään pelänneet ja hännät vain heilui. Ihanan avoimia ja herttaisia pieniä pentuja.
Zaran huoli oli kotiutuessa tietenkin hyvin suuri. Miksi ihmeessä pennut oli sullottu pieneen koppaan ja haisivatkin varmasti väärältä.

Entäpä kaikki muut touhut.
Tilasin kokeeksi muutamat suonipuristimet. Jos niitä vaikka voisi ottaa myyntiinkin asti ja vaikuttavat oikein laadukkailta. Tietty värien takia näihin ihastuin ;) 
Alkuun otin vain kahta väriä, mutta olihan niitä muitakin riemastuttavia värejä olemassa.
Villakoiraihmiset tietävätkin, mikä tämä pihtijuttu on, mutta muitakin lukijoita saattaa blogissa olla, joten paljastettakoon, että näillä nypitään koirien korvista korvakarvoja pois.
Lopuksi vielä se kaikkein uusin projekti. Ihan jotta ei vain aika käy pitkäksi koskaan niin päädyimme hankkimaan nanoakvaarion.
Olen oikeastaan siitä asti kun työskentelin alalla, ollut näitä nanoja vastaan. Töissä kyllästyi jo vähän kuuntelemaan kuinka ihmiset halusivat aina ostaa mahdollisimman pienen altaan, koska sillä olisi helppoa aloittaa ja kokeilla akvaarioharrastusta. Eikä mennyt kauaakaan kun pettymys oli suuri kun ei sinne omaan altaaseen oikein mahtunutkaan kuin muutama pieni kala. Todellisuudessa ne altaat varmasti olivat ylikansoitettuja. Kun vain olisivat ymmärtäneet kerralla ottaa isomman altaan.
Sitten tuli nämä nanot markkinoille. Voin kuvitella kuinka myyjät varmasti kuuntelevat nyt kuinka nanoon pitäisi saada tungettua yhtä sun toista kalaa kun ne pelkät ravut olivatkin vähän tylsiä ja pieniä.
Nyt olen itse siinä tilanteessa etten oikein osaa sitoutua tilaa vievään isoon akvaarioon. 
Varsinkin kun koskaan ei tiedä, koska nykyisestä talosta muutetaankin pois ja ison akvaarion muuttaminen ei ole erityisen ihana lisä kaikkeen muuttostressiin.
Jokin lutakko silti pitäisi saada piiiiitkästä aikaa.
Kolusin nettiä pitkän tovin ja etsin Saksaa myöten sopivaa nanoa, mutta lopulta sopivin löytyikin ihan Suomesta Lahdesta Blackbullista.
Vielä edullisemmin olisi altaan saanut jos olisi tilannut Saksasta aivan puhtaasti pelkän altaan, mutta halusin kaiken tekniikan myös mukaan, koska ollaan hävitetty tai hukutettu vanhoja akvaariotarvikkeita.
Tällainen allas on tyhjiltään:Hiekkakin olisi jo huuhdeltuna:


Vielä hieman nippelitietoa.
Allas on AQUAEL 30 litrainen ja mukana tuli valaisin, suodatin, lämmitin sekä pieni pussi ravuille ruokaa.

Seuraavaksi pitäisi löytää kauniita kasveja. Kenelläkään olisi vinkkejä, että mistä nykyään löytää nätit kasvit? Ulkomailta tai Suomesta, netistä tai kivijalkaliikkeestä?
Akvaarioon.fi näyttäisi olevan ainakin yksi vaihtoehto. 


2 kommenttia:

 1. Voi kun ihania värejä noissa korvakarvannyppijöissä! Minultakin on niin moni kysellyt että mistä niitä saa... Mulla on tosin sellaiset pyöreäpäisemmät ja vähän siis leveämmät päästä. Jos sulla on nyt noita myynnissäkin, niin voisin suositella tutuille näitä kaipaaville tilaamaan sulta!
  Terkuin Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kerro vain, että täältä löytyy pihtejä. En vielä ehtinyt testaamaan näitä. Olen useamman vuoden nyt tehnyt samanlaisilla, mutta käyrällä pihtiosalla ja nämä ovat nyt suorat, joten sikäli varmaan tuntuvat vaihteeksi erilaisilta. Käyriä ennen oli käytössä suorat, joten ehkei nämä varsinaista yllätystä tuo käyttöön :)

   Poista