keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Pasta carbonara

Meidän carbonara on hieman laatua feikki :)
Mutta silti niin hyvää meidän makuun.
Ehkei tätä voi edes carbonaraksi kutsua, mutta sillä nimellä se meillä siltikin kulkee.

Ensinnäkin ihanaa, että omasta puutarhasta saa jo aineksia tähänkin ruokaan:



















Pasta mielellään tuorepastaa.

Kastike:
pekonia oman maun mukainen määrä (meillä kaksi pakettia)
1 prk ranskankermaa
1 prk kermaa
yrttejä
pippuria myllystä

Ohje on hyvinkin suuntaa antava, sillä itsekin käytämme vuodenajan mukaan vähän erilaisia yrttejä sen mukaan mitä saa omasta puutarhasta tai mitä saa kaupasta.
Tällä kerralla laitoin kevätsipulinvarsia, ruohosipulia, lehtipersiljaa, timjamia ja basilikaa.
Talvikautena ostan kaupasta yleensä vain basilikan ja lehtipersiljan ja laitan vielä purkista kuivaa oreganoa.

Vielä ne valmistusvaiheet.
Leikkaa saksilla pekoni pienehköiksi paloiksi ja paista pannulla. Liian rapeaksi ei saa paistaa, mutta kypsä pitäisi olla ja rasvan irrota.
Kaada ylimääräinen rasva pannusta pois.
Lisää pekonien sekaan kerma ja ranskankerma. 
Silppua yrtit sekaan.
Jauha pippuria myllystä ja maistele onko hyvät mausteet.
Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoile koko komeus parmesaanin kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti