sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Gluteeniton mangorahkakku

Taisi olla hyvää, koska kuvatkin tuli otettua vasta sitten kun kakku oli jo korkattu.

Oikeasti se ei kyllä ollut ihan niin hyvää kuin olin kuvitellut.
Lähinnä häiritsi se, että mangokuutiot kakun päällä ei kypsynyt paiston aikana pehmeäksi ja oli kuin olisi syönyt palsternakkaa...
Arvelin, että niin tulee käymään, mutta kokeilin silti valmistaa ohjeen mukaan.
Vähintäänkin mangon pitää olla todella kypsä jos haluaa kokeilla reseptiä alkuperäisen ohjeen mukaisesti.
Suosittelen muussa tapauksessa vähän aikaan keittämään mangoa sokerivedessä tai käyttämään säilykemangoa.

Koska epäilin, että kakku jää mauttomaksi laitoin taikinaan myös purkin vauvojen mangososetta ja onneksi laitoin, koska muuten mangon maku olisi jäänyt todella laimeaksi.

Alkuperäinen resepti on tämä.






















1 kpl tuoretta mangoa (todella kypsä tai tölkki säilykemangoa)
4 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
250 g maitorahkaa
1 prk vauvojen mangososetta
2 rkl limettimehua


Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.

Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. 
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon perunahjauhot, rahka, mangosose ja limettimehu.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
Lisää vaahto taikinaan kevyesti käännellen.

Kumoa taikina vuokaan.
Nosta mangopalat taikinan päälle.

Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


(Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin jauhottamaan vuoan reunat, mutta en sellaista tehnyt.
Vedin veitsellä kakun reunat irti irtovuoan reunoista ja vasta sitten avasin vuoan auki ja oikein nätisti kakku irtosi, joten jauhotus olisi ollut aivan turha.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti