lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannuksena grillikylkeä, perunanyyttiä ja jälkkärinä keksihampurilaisia.

Grillikyljet valmistuivat varsin vaivattomasti. 
Ensin lihan pinnalta poistetaan kalvot. Pintaan hierotaan valmis Lidlin grillimausteseos ja sitten kääräistään lihat folioon ja grilliin miedolla lämmöllä kahdeksi tunniksi.
Omaan makuun olisin kaivanut vielä enemmän maustetta, joten seuraavalla kerralla marinoidaan lihoja jonkin aikaa ennen valmistusta.
Kunniaa en näiden valmistuksesta voi kumminkaan ottaa vaan mies valmisti nämä.





















Perunanyytitkin valmistuivat varsin vaivattomasti.
Viipaloin perunat ja pilkoin kevätsipulit. Perunat ja sipulit folionyyttiin ja päälle nokare sulatejuustoa ja sinihomejuustoa. Mausteeksi pippurisekoitusta, suolaa ja oliiviöljyä.
Mausteita laitetaan oman maun mukaiset määrät. Sama juttu homejuuston kanssa, eli oman maun mukainen määrä.
Valmistuivat grillissä puolessa tunnissa.























Jälkkäriksi suorastaan äklömakeita hamppareita.




Keksit ovat suklaawhoopieita tällaisella reseptillä:

100 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri.

Vatkaa muna sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina.
Lisää lopuksi vielä maito.
Pursota leivinpaperille tai laita lusikalla nokareita. Huomaa, että leviävät paiston aikana, joten jätä taikinanokareiden väliin tilaa.
Paista 175-asteessa noin 10 minuuttia.
Jäähdytä keksit ennen täyttöä.

Keksien väliin tulee grillissä hieman sulatettuja vaahtokarkkeja ja tuoreita mansikoita.
Ah niin hyvää ja niin makeaa :)

Salaattia tulee kasvihuoneesta jo niin paljon etten ehdi sitä edes syömään niin paljoa :D
Täytynee parantaa tapansa ja laittaa salaatinlehtiä vaikka leivänkin päälle tms.



















Kissataloudessa saattaa käydä näinkin....
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti