perjantai 29. joulukuuta 2017

Fougasse

Sain vanhemmiltani aivan loistavan joululahjan, monitoimikoneen. Sormet syyhysivät päästä testaamaan erityisesti taikinakoukkua leivän vaivaamiseen ja ensimmäiseksi leiväksi valikoitui fougasse, jota en ole vielä koskaan tehnyt.
Kyllä oli aivan loistava laite. Miten ilman sitä on voinut elääkään!

Ihana koostumus <3

Ohje on täältä.

Ainekset (2 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 10 ghiivaa
  • 8 dlvehnäjauhoja (erikois)
  • 3/4 dloliiviöljyä
  • 2 tlsuolaa

Lisäksi

Voiteluun ja päälle oliiviöljyä ja merisuolahiutaleita sekä halutessasi tuoretta rosmariinia

Mittaa haalea vesi leivontakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Liuota veteen murennettu hiiva. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa matalalla nopeudella muutamia minuutteja.
Lisää öljy ja anna koneen käydä vielä muutamia minuutteja. Lisää loput jauhoista ja suola. Vaivaa taikinaa korkeammalla nopeudella 5 minuuttia. Voit tehdä taikinan myös käsin. Vaivaa taikinaa riittävän pitkään, jotta siihen muodostuu hyvä sitko.
Kohota taikinaa peitettynä 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jatka kohottamista 30 minuuttia.
Jaa taikina kahteen palaan. (Itse tein vain yhdenison leivän.) Kauli kumpikin pala soikeiksi levyiksi ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee leipiin terävällä veitsellä lehtimäiset viillot. Kohota vielä tunti peitettynä.
Voitele fougasse-leivät oliiviöljyllä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes fougasset ovat kauniin värisiä.
Voitele vastaspaistettuina kertaalleen oliiviöljyllä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti