torstai 17. elokuuta 2017

Operaatio rinne ja kasvimietintöjä



Rinnettähän tällä tontilla riittää.
Aikoinaan ajattelin vain, että multa rinteisiin ja nurmikonsiemen pintaan ja siinä on rinneongelmat ratkottuna. Eipähän olekaan.
Multaa ei ole ihan yksinkertaista saada pysymään paikoillaan näin jyrkässä maastossa plus rinteistä nurmikon leikkaaminen on järkyttävää puuhaa.
Nyt olen päättänyt etten aio jatkossa tuhlata kesääni siihen, että kuljen rinteestä rinteeseen trimmerini kanssa ja yritän pitää nurmea tai rikkaruohoja lyhyenä.

Vasta tänä vuonna olen ymmärtänyt maahumalan kätevyyden. Sitä on täällä kasvanut aina, mutta olen mieltänyt sen rikkaruohoksi, hups...
Nyt olen siirrellyt maahumalaa vähän sinne ja tänne. Se tuntuu olevan aika kiitollinen siirrettävä. Olen pohjaksi laittanut multaa tai ihan vain hiekkaa, päälle maahumalan taimia niin, että yritän juurikohtia upotella pohjamateriaaliin ja mahdollisesti vielä ripottelen päällekin kevyesti maa-ainesta.
Tähän mennessä kaikki ovat lähteneet kasvuun ja toivottavasti kestävät talvenkin yli.

Bongasin myös, että viitapihlaja-angervo on joillakin suoranainen kirous innokkaan leviämisen takia ja siihen ajatukseen heti tartuin. Angervoja etsiessä sain vinkin, että vielä parempi olisi vuohenkuusama. Sen pitäisi peittää maa niin hyvin ettei rikatkaan tule läpi.
Joten nyt pahimmassa rinteessä on vuohenkuusamia (jotka nyt näyttävät hieman kuolleilta, mutta toivottavasti siitä tokenevat) ja pihlaja-angervoja. 


Aika näyttää voitanko vihdoin rinteen vai voittaako rinne taas minut ;)

Syksyksi on tulossa iso projekti, koska pitäisi aloittaa autotallin rakentaminen. Koska aloitus on venynyt lupien kanssa niin ollaan jo tallin ympäristöä laitettu kuntoon istuttamalla pitkä rivi kartiotuijia.
Tuovat hieman näkösuojaa etteivät kaikki jatkuvasti kurki pihamaalle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti