sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Raparperi-juustokakku

Hieman erilainen juustokakku hyödyntäen kauden satoa, eli raparperia. 



















Pohja:

400 g suklaisia digestivejä
70 g voita

Täyte:

500 g maitorahkaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljajauhetta
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
3 kananmunaa

Raparperi-mansikkasose

250 g mansikoita
250 g raparperia

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi.
Vuoraa irtopojavuoka leivinpaperilla ja painele pohja vuoan pohjalle.
Huom. ohjeen keksimäärällä tulee aika paksu pohja.

Keitä raparperit ja mansikat soseeksi ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
Anna jäähtyä.

Sekoita maitorahka, juusto ja sokerit sekaisin. Siivilöi joukkoon perunajauho ja sekoita.
Vatkaa munista rakenne rikki kevyesti ja sekoita ne rahka-juustoseokseen vatkaimella kevyesti sekoittaen.

Kaada juustotaikina pohjan päälle.
Ota mansikka-raparperisosetta 1,5 dl ja tiputtele sitä juustoseoksen pintaan.
Vedä veitsellä juustoseoksen pintaa niin, että sose sekoittuu juustoseokseen ja lopputuloksena on marmoripinta.

Paista kakkua 175-asteessa noin 55 minuuttia.
Laita uunin lämpö nollille ja jätä kakku jäähtymään uuniin luukku raolleen.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi uunissa ja sen jälkeen anna viilentyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ota kakku huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua ja tarjoile loppu raparperi-mansikkasose sen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti