torstai 7. tammikuuta 2016

Jouluinen pataleipä

Oikeasti tämä leipä on tehty ihan jouluksi vaikka resepti tänne nyt vasta ilmestyykin.
En vain näemmä aikaisemmin saanut aikaiseksi reseptiä kirjoitella.




















4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
3 dl vettä
0,5 dl siirappia
1 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl anista
0,5 tl pomeranssinkuorta
1 tl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi-siirappiseos ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa taikinaa. 
Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-16 tunniksi.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi.
Älä taaskaan vaivaa taikinaa.
Anna leivän kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

Laita kannellinen valurautapata kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen.
Kun uuni on kuuma, öljyä vuoan pohja , lisää leipä kuumaan pataan ja peitä pata kannella.
Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia.
Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti